Twaróg Klinek półtłusty

 

Tradycyjnie wytwarzany twaróg w postaci wygodnego, małego klinka. Produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego, ręcznie formowanego twarogu. Na powierzchni klinka widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. Twaróg jest wytwarzany ręcznie na twarożkarni, a manufaktura  pozwala  skomponować  jego właściwości smakowe i wizualne. Ręcznie robiony.

Składniki: Mleko, kultury bakterii. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców, wyłącznie polskiego pochodzenia.

 

Klinek

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe ok. 0,3 kg
Opakowanie zbiorcze 10 kg
Warunki przechowywania 1 - 10 stopni C
Termin przydatności 18 dni
Zawartość tłuszczu 4 %
VAT PL 5 %

 

Zobacz specyfikację pdf