Twaróg Klinek półtłusty
Tradycyjnie wytwarzany twaróg w postaci wygodnego, małego klinka. Produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego, ręcznie formowanego twarogu. Na powierzchni klinka widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. Twaróg jest wytwarzany ręcznie na twarożkarni, a manufaktura pozwala skomponować jego właściwości smakowe i wizualne. Ręcznie robiony.
Składniki: Mleko, kultury bakterii. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców, wyłącznie polskiego pochodzenia.
Informacje | |
---|---|
Opakowanie jednostkowe | ok. 0,3 kg |
Opakowanie zbiorcze | 10 kg |
Warunki przechowywania | 1 - 10 stopni C |
Termin przydatności | 18 dni |
Zawartość tłuszczu | 4 % |
VAT PL | 5 % |