Łasdamer - ser z dziurami typu szwajcarskiego

 

Sery szwajcarsko-holenderskie powstają w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Miąższ ich jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on duże oczka w miąższu sera. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości. Ser posiada wyjątkowe walory smakowe, lekko słodki smak, delikatny zapach oraz dziury wielkości wiśni, które widać po przekrojeniu.

asdamer4

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe ok. 3,5 kg
Warunki przechowywania do 10 stopni C
Termin przydatności 55 dni
Zawartość tłuszczu 27 %

 

Zobacz specyfikację pdf