Ser Łasdamer
Powstaje w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Jego miąższ jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on w miąższu sera duże oczka. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości.
Składniki: mleko, sól, stabilizator (chlorek wapnia), barwnik annato, podpuszczka, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Informacje | |
---|---|
Opakowanie jednostkowe | blok ok. 3 kg |
Opakowanie zbiorcze | 1 szt. |
Warunki przechowywania | 0 - 8 stopni C |
Termin przydatności | 70 dni |
Zawartość tłuszczu | 27 % |
VAT PL | 5 % |
Kod kreskowy jednostkow | 2851637002763 |