Ser Łasdamer

 

Powstaje w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Jego miąższ jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on w miąższu sera duże oczka. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości.

Składniki: mleko, sól, stabilizator (chlorek wapnia), barwnik annato, podpuszczka, kultury bakterii fermentacji mlekowej. 

Lasdamer OSM Lask

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe blok ok. 3 kg
Opakowanie zbiorcze 1 szt.
Warunki przechowywania 0 - 8 stopni C
Termin przydatności 70 dni
Zawartość tłuszczu 27 %
VAT PL 5 %
Kod kreskowy jednostkow 2851637002763

 

Zobacz specyfikację pdf