Jakie są nasze śmietany?

Nasze śmietany powstają z wysokiej jakości mleka ukwaszonego wyselekcjonowanymi, żywymi kulturami bakterii. Zamknięte w pojedynczych butelkach dojrzewają do odpowiedniego smaku i aromatu zyskując jednocześnie jednolitą i gładką konsystencję. Nie zawierają żadnych zbędnych dodatków, takich jak zagęstniki czy stabilizatory. Bakterie fermentacji mlekowej są aktywne w produkcie przez cały okres przydatności do spożycia. Nasze śmietany mają charakterystyczny, tradycyjny, prawdziwie domowy smak. Znakomicie nadają się do sałatek, pierogów lub naleśników.

 

Jakie są nasze maślanki?

Pozyskujemy mleko krowie najwyższej jakości od lokalnych producentów – rolników z wieloletnim doświadczeniem, którzy żyją w harmonii ze zwierzętami i środowiskiem. Gospodarstwa wiejskie usytuowane są na zielonych terenach, położonych w dolinie czystych rzek Grabi i Widawki. Mleko poddawane jest procesowi pasteryzacji, dzięki czemu nie traci swoich walorów spożywczych i smakowych. Maślanki wytwarzamy poprzez dodanie kultur bakterii do świeżego pasteryzowanego mleka a także w sposób tradycyjny, jako produkt uboczny, który powstaje podczas ubijania masła.