Masło Ekstra
zawartość tł. mlecznego 82%

 

Masło Ekstra produkowane jest w tradycyjnej masielnicy, a metoda produkcji pozostaje niezmieniona od wielu lat. Otrzymujemy je w wyniku zmaślenia wydzielonej z mleka i odpowiednio przygotowanej śmietanki. Klasyczne, naturalne masło ekstra bez dodatku olejów, posiada doskonałe walory smakowe. Zawiera naturalnie skoncentrowane witaminy rozpuszczalne w tłuszczu: A, D, E i K. Masło Ekstra ŁASK uhonorowane jest znakiem „Jakość Tradycja”.  Ten krajowy system jakościowy służy wyróżnianiu produktów żywnościowych wysokiej jakości z uwzględnieniem produktów tradycyjnych, posiadających co najmniej 50-letnią historię wytwarzania.

 

 masło ekstra

 

maslo extra 1

Informacje 
Opakowanie jednostkowe 200 g
Opakowanie zbiorcze 10 kg
Warunki przechowywania do 10 stopni C
Termin przydatności 25 dni
zawartość tŁuszczu 82 %

 

Zobacz specyfikację pdf