Sery dojrzewające

Sery dojrzewające

Twarde sery podpuszczkowe dojrzewające potocznie nazywane "serami żółtymi". Są doskonałym źródłem białka, wapnia, witamin, soli mineralnych. Produkowane są na bazie mleka krowiego najwyższej jakości bez dodatku tłuszczów roślinnych. Dojrzewają w kontrolowanych warunkach w przeznaczonych do tego specjalnych dojrzewalniach, przez okres 3- 10 tygodni.  Mają szerokie kulinarne zastosowanie, np.  doskonałe do przekąsek,  zapiekania, sałatek, dobre jako dodatek do kanapek. Są odpowiednim uzupełnieniem codziennych posiłków. Mają  delikatny i łagodny smak oraz cenioną jakość. 

Łaski

Ser Łaski typu holenderskiego Jest to ser o obniżonej zawartości tłuszczu. Charakteryzuje się ...

Czytaj więcej

Edamski

Ser Edamski typu holenderskiego Charakteryzuje się delikatnym, lekko kwaskowym czasem lekko pikatny...

Czytaj więcej

Gouda

Ser Gouda typu holenderskiego Ser Gouda jest jednym z najbardziej popularnych serów. Jest lekko kwa...

Czytaj więcej

Ser kawałki ok. 300g

Ser kawałki ok. 300g Gouda Ser Gouda jest jednym z najbardziej popularnych serów. Jest lekko k...

Czytaj więcej

Łasdamer

Łasdamer typu szwajcarskiego z dziurami Sery szwajcarsko-holenderskie powstają w wyniku połączenia ...

Czytaj więcej

Gouda wędzona

Ser Gouda wędzony Gouda Wędzona zawdzięcza swoje walory smakowe procesowi dojrzewania i jest w...

Czytaj więcej

Ser Twarogowy Wędzony

Ser Twarogowy Wędzony Produkcja Twarogu Wędzonego jest rękodziełem. Twaróg tłusty jest poddany proc...

Czytaj więcej