Jakie są nasze sery dojrzewające?
Nasza serowarnia funkcjonuje od kilkudziesięciu lat. Jest wynikiem pasji i zamiłowania do tworzenia prawdziwych rzemieślniczych serów. Pozyskujemy mleko krowie najwyższej jakości od sprawdzonych, lokalnych producentów – rolników z wieloletnim doświadczeniem. Niezwykle bogaty i najwyższej jakości surowiec nadaje naszym serom niepowtarzalny, czysty i autentyczny smak. Codziennie zbieramy świeże surowe mleko z gospodarstw i natychmiast rozpoczynamy produkcję sera, aby zachować to co jest w mleku najcenniejsze. Dzięki zaangażowaniu w podtrzymanie wieloletnich tradycji produkujemy prawdziwy ser – z mleka krowiego, naturalny, wyrabiany w zgodzie z naturą i rzemiosłem. Nasze przepisy są dobrze strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Po rzemieślniczej produkcji serowarzy pozwalają każdemu blokowi sera dojrzeć, aż do nabrania właściwego smaku. Rezultatem jest ser z charakterystycznym smakiem, który jest naturalny i zależy w pewnej mierze od tego, w której porze roku powstał. Łączymy lokalną tradycję z najwyższą jakością.