Jakie są nasze sery twarogowe?

 

Nasze sery twarogowe są produkowane z mleka najwyższej jakości, pozyskiwanego z gospodarstw wiejskich usytuowanych na zielonych terenach, położonych w dolinie czystych rzek Grabi i Widawki.
W gospodarstwach naszych dostawców zwierzęta są żywione w sposób tradycyjny. W ten sposób mleko zachowuje pełen bukiet cech smakowo zapachowych.

Mleko zakwaszone szlachetnymi bakteriami daje delikatne w smaku, lekko kwaśne twarogi. W fazie ociekania i prasowania twarogów stosujemy chusty serowarskie. Produkcja jest w większości wykonywana ręcznie i w każdej partii widać zaangażowanie i pracę wielu osób, dzięki czemu wyroby nawiązują do twarogów robionych jak dawniej - w gospodarstwach domowych.

Produkujemy twarogi z odpowiednio wykształconym ziarnem twarogowym, w taki sposób, jak robiły je nasze prababcie. Są one doskonałym dodatkiem do potraw, jak i zdrową przekąską. Sery twarogowe wytwarzamy wyłącznie na bazie naturalnych surowców, dzięki czemu są bogactwem wielu składników odżywczych.