Twaróg Klinek półtłusty

Tradycyjnie wytwarzany twaróg w postaci wygodnego, małego klinka. Produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego, ręcznie formowanego twarogu. Na powierzchni klinka widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. Twaróg jest wytwarzany ręcznie na twarożkarni, a manufaktura  pozwala  skomponować  jego właściwości smakowe i wizualne. Ręcznie robiony.

Kup w sklepie Dwa Koguty
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Składniki:

Mleko, kultury bakterii. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców wyłącznie polskiego pochodzenia.

Opakowanie jednostkowe
ok. 0,3 kg
Opakowanie zbiorcze
10 kg
Warunki przechowywania
1-10°C
Termin przydatności
18 dni
Zawartość tłuszczu
4 %
VAT PL
5 %