Ser Łasdamer
Powstaje w wyniku połączenia dwóch metod produkcji: szwajcarskiej i holenderskiej. Jego miąższ jest miękki, elastyczny, a smak i zapach słodkawy, w serach bardziej dojrzałych lekko ostry, orzechowy. Dziury w serze zawdzięczamy bakteriom propionowym, które podczas procesu dojrzewania wydzielają dwutlenek węgla. Tworzy on w miąższu sera duże oczka. Produkowany jest z mleka najwyższej jakości.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Składniki:
Mleko, sól, stabilizator (chlorek wapnia), barwnik annato, podpuszczka, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Opakowanie jednostkowe
ok. 3 kg
Opakowanie zbiorcze
1 szt.
Warunki przechowywania
0-8°C
Termin przydatności
70 dni
Zawartość tłuszczu
27 %
VAT PL
5 %