Sernik gotowany

Sernik gotowany

Ciasto zagnieść na stolnicy, podzielić na 3 części i upiec.
Margarynę rozpuścić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać skręcony ser. Jaja ubić i dodać do gorącej masy. Mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną (może być budyń) i wlać do masy i dobrze wymieszać (chwilę gotować).
Do formy włożyć pierwszy upieczony placek, wlać połowę masy, przykryć drugim plackiem, wylać resztę masy i położyć trzeci placek. Polać polewą

sernik gotowany

Ciasto:

  • ½ kg mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka sodki
  • 2 całe jaja
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • zapach, cukier waniliowy

Masa serowa

  • 1 kg sera
  • 5 jaj
  • 1 margaryna
  • 1,5 szklanki cukru
  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej