Tort Twarogowy

 

Tort twarogowy posiada zwartą i jednocześnie delikatną konsystencję oraz wyjątkowe walory smakowe. Wykonany jest według tradycyjnej receptury naszych babć. Dostępny jest w wersji tradycyjnej lub z dodatkiem aromatycznej czarnuszki.

 Składniki: Mleko, kultury bakterii. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców, wyłącznie polskiego pochodzenia.

 

tort

  tort czarnuszka

 

Informacje 
 Opakowanie  ok. 2 kg
 Opakowanie zbiorcze  Karton ok. 2 kg
 Warunki przechowywania  1 - 10 stopni C
 Termin przydatności  7 dni
 VAT PL  5%

Ser twarogowy półtłusty mielony

 

Ser twarogowy mielony w kilogramowym wiaderku to wyjątkowy, prawdziwy, przemielony twaróg. Jest gładki z lekko wyczuwalną ziarnistością, lekko kwaśny. Wyciągany łyżką z wiaderka nie traci kształtu i jest zwarty. Jest dobry nie tylko do serników, ale również do klusek leniwych.

 

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe 1 kg
Warunki przechowywania 1 - 10 stopni C
Termin przydatności 11 dni
Zawartość tłuszczu 4 %
VAT PL 5 %

 

Zobacz specyfikację pdf

Twaróg tłusty - próżnia

 

Sery twarogowe pakowane próżniowo to produkty najwyższej jakości z polskiego mleka. Zapakowane są w pergamin zabezpieczony folią, dzięki czemu termin przydatności do spożycia jest dłuższy. Zachowują przy tym wszelkie walory smakowe. Produkty wyróżnione są znakiem "Jakość Tradycja" co jest potwierdzeniem najwyższej jakości.

 

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe  
ok. 0,3 kg
Opakowanie zbiorcze 10 kg
Warunki przechowywania 1 - 10 stopni C
Termin przydatności 18 dni - folia (próżnia)  
VAT PL 5 %

  Zobacz specyfikację pdf

 

Twaróg Wiejski - próżnia

Zawiera wyłącznie pasteryzowane mleko najwyższej jakości i żywe kultury starannie dobranych bakte­rii. Bogaty w pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko, wapń i cały zestaw witamin oraz składników mineralnych. Produkt ma niepowtarzalny smak, zapach i konsystencję tradycyjnego, wiejskiego twarogu. Produkt wyróżniony jest znakiem "Jakość Tradycja", co jest potwierdzeniem najwyższej jakości.

 

Składniki: Mleko, kultury bakterii. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców, wyłącznie polskiego pochodzenia.

 

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe    ok. 0,3 kg
Opakowanie zbiorcze 10 kg
Warunki przechowywania 1 - 10 stopni C
Termin przydatności 14 dni - folia (próżnia)  
VAT PL 5 %

 

Zobacz specyfikację pdf

Twarożek Śmietankowy

 

Wyjątkowy produkt w asortymencie OSM Łask. Twarożek śmietankowy to połączenie sera twarogowego ze świeżą śmietanką. Produkowany jest według opracowanego przepisu, który opiera się na mleku, podpuszczce i śmietance, dzięki czemu jest bogactwem wielu składników odżywczych. Produkt wyróżniony jest znakiem "Jakość Tradycja" co jest potwierdzeniem najwyższej jakości. Twarożek posiada znakomite walory smakowe oraz lekką, kremową konsystencję. Ręcznie robiony.

Składniki: Mleko, kultury bakterii, śmietanka. Surowcem jest mleko krowie od naszych dostawców, wyłącznie polskiego pochodzenia.

 

Smietankowy

 

 

Informacje 
Opakowanie jednostkowe ok. 0,250 kg
Opakowanie zbiorcze 10 kg
Warunki przechowywania 1 - 10 stopni C
Termin przydatności 10 dni
Zawartość tłuszczu 14 %
VAT PL 5 %
Kod kreskowy jednostkowy    

 

  Zobacz specyfikację pdf